Jaaaah Cellulite Killen met Cryotherapie, oftewel koudetherapie. Nu ook voor jou haalbaar en betaalbaar! Hoe vaak hoor ik niet de noodkreet hoe kom ik van mijn cellulite af? Ik ontdekte de putjes in mijn benen rond mijn 17de jaar. Het leverde mij veel onzekerheid op. En ik heb veel dure behandelingen ondergaan. Tot ik op latere leeftijd echt ben gaan uitzoeken hoe het zit.

Wat is Cellulites?

Cellulites is een ontsteking van het onderliggende huidweefsel en is door goede voeding, en sporten wat makkelijker aan te pakken. Cellulite zijn de bobbels, hobbels en putten de billen en benen en soms ook op andere delen. Genetische aanleg speelt een grote rol. Als he moeder cellulite heeft grote kans dat jij het ook hebt. Daarnaast spelen hormonen ook een grote rol. Oestrogeen wat in verschillende fases van het leven van een vrouw, pubertijd, zwangerschappen, en overgang een grote invloed heeft. Jij herkent vast een van deze oorzaken.

Cellulite wordt op latere leeftijd vaak beter zichtbaar doordat het collageen in de huid door de jaren heen minder wordt. Collageen zorgt voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid. Daarnaast hebben vrouwen ook een hoog vetpercentage. Maar ook bij slanke, magere vrouwen kan cellulite ontstaan. Kortom het is een zeer complexe aandoening.

Hoe ontstaat het? En hoe pak ik het aan?

Cellulite is een onderhuids vetophoping waarbij het bindweefsel verstoord wordt door vet. Vet wordt opgeslagen in de onderhuidse ruimtes waarvan het bindweefsel de muur vormt. Bij overmatig vet ontstaan er ophopingen die teveel zijn voor de ruimte, het vet wordt naar buiten gedrukt en trekt de huid naar beneden. Het resultaat: bobbels, kuiltjes de zogenaamde sinaasappelhuid.

Conclusie!

Vetvorming en de terugloop van collageen aanmaak zijn dus de factoren die aangepakt moeten worden. Deze hebben een grote invloed op de mate van en de vorming van cellulite.

Hoe kan je dat aanpakken zodat het resultaat ook blijvend is en de kuur behandeling betaalbaar?. Er zijn natuurlijk genoeg peperdure behandelingen maar die zijn, op een operatie na, niet blijvend en ook niet voor iedereen betaalbaar.

Hoe fijn zou het zijn als je eindelijk de cellulite kan killen. Dit zijn voor mij de randvoorwaarden geweest voor het ontwikkelen van een methode die ECHT WERKT. Met de revolutionaire Cryotherapie, Contrasct Cryolipolyse in combinatie met Cupping kan dat. Ik heb het zelf uitgeprobeerd, maar ook uitgeprobeerd op vriendinnen in diverse leeftijdscategorieën en het werkt.  Lees meer over deze behandelingen.

Voor wie? Plaatselijke Cryotherapie mag nagenoeg bij iedereen toegepast worden. Alleen als je een huidallergie voor kou hebt is het geen behandeling voor jou.

Wanneer zie je resultaat? Je merkt direct na de behandeling al resultaat. Om tot een resultaat te komen dat op langere termijn doorwerkt is een kuur van gemiddeld 5 tot 8 behandelingen nodig. Daarna is het een kwestie van regelmatig, eens in de 6 tot 8 weken een eenmalige behandeling.

Dagelijkse oorzaken cellulite 

Het is een bekende uitspraak; je bent wat je eet. Het eten dat je eet wordt verwerkt en opgenomen in je lichaam. Wees bewust van wat je in je lichaam stopt.  Het gaat er dus om dat je naast de buitenkant ook de binnenkant verzorgd. De juiste voedingsstoffen en bouwstenen zodat het zichzelf op de juiste manier geneest en repareert. Eet zo gezond mogelijk, zo min mogelijk geraffineerde suikers, verzadigde vetten en snelle koolhydraten. En vul aan met Omega 3-vetzuren en vitamine die positieve invloed hebben op de aanmaak van collageen. 

Lichaamsbeweglng

Lichaamsbeweging is van belang voor een goede doorbloeding van het lichaam en essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Het zorgt voor de aanvoer en afvoer van afvalstoffen. Onmisbaar bij de strijd tegen cellulites. Je huid wordt strakker en je spiermassa neemt toe. Slappe spieren kunnen geen houvast bieden aan de bovenliggende huid.

Stress

Stress richt veel schade aan het lichaam aan. Bij stress maakt het lichaam het hormoon cortisol aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je lichaam vet opslaat. Maar dat is niet alles. Blj stress worden de interne processen in het lichaam gericht op het overleven. Andere processen worden dan even on hold gezet. Vroeger was dit een efficient zelfverdedigingsmechanisme om alles in het lichaam te richten de noodzakelijke onderdelen van en processen in het lichaam om een stressvolle situatie te overleven.Tegenwoordig hebben wij door de dagen heen veel te veel stressvolie situaties. Dit betekent dat ons lichaam zich, vaak onterecht, niet kan focussen op de essentiele lichaamsprocessen. Het verminderen van stress is een belangrijke factor om herstel in het lichaam te bevorderen. Zo ook het herstel van een slappe huid, bindweefsel of het afvoeren van afvalstoffen.

Slapen 

Gedurende dag wordt het lichaam eigenlijk steeds licht beschadigd en het lichaam herstelt zich weer wanneer je slaapt. Slaap is essentieel voor een goede gezondheid. De wallen onder de ogen na slecht slapen zijn het makkelijkste en meest herkenbare voorbeeld om duidelijk te maken wateen slechte slaap direct van negatieve invloed heeft op de huid.

Collageen

Terugloop van collageen is ook een van de oorzaken van cellulite. Door vermindering van collageen in de huid wordt de huid slapper en kan cellulite vorming eerder plaatsvinden of verergeren. Intense/langdurige blootstelling aan Uv-straling en roken zorgen ook voor veroudering. Naast een versnelde afbraak en verminderde aanmaak van collageen heeft dit direct invloed op de dorbloeding van de huid waardoor afvalstoffen minder goed worden afgevoerd.

Nog meer info nodig over koude en cellulite klik hier: Meer lezen?  

 

Pin It on Pinterest

Share This