Het beste wapen in deze rare tijd is natuurlijk een optimale weerstand. Door een cryo-hersteltherapie werk je actief aan een gezonder lichaam en dus bouw je weerstand op. Voorkomen is beter dan genezen.

Cryotherapie geeft je immuunsysteem een boost

Een sessie in de CryoCabine geeft je immuunsysteem een boost. Het immuunsysteem van mensen kan je vergelijken met een leger dat indringers zoveel mogelijk buiten houdt of – als ze toch zijn binnengedrongen – een kopje kleiner maakt. Er zijn allerlei redenen waarom het immuunsysteem zijn werk minder goed kan doen, zoals stress en ernstig overgewicht.

Redenen waarom je immuunsysteem minder werkt

Als je langdurig veel stress hebt, stijgt het stresshormoon cortisol in het bloed. Cortisol dempt je immuunsysteem waardoor je vatbaarder bent voor infecties. Lichaamsvet beinvloedt je immuunsysteem. In geval van overgewicht en obesitas raakt je lichaamsvet (en met name het vet in je buik) ontstoken. Je immuunsysteem is dan zo druk bezig met de ontsteking in je vet dat je vatbaarder bent voor indringers vanuit elders.

Kou zorgt voor een reset

Kou zorgt ervoor dat verschillende onderdelen van je immuunsysteem op actief komen te staan. En dit is gunstig voor het bestrijden van sommige soorten infecties.

Lees hier meer over Cryotherapie en Weerstand Power. Ervaringen uit de praktijk en diverse wetenschappelijke bevindingen.

Wil je weten of dit voor jou werkt boek dan je gratis intake.

Je kan ook een proefsessie boeken. Klik hier om te reserveren:

Keep it cool, keep fit!

 

Pin It on Pinterest

Share This