Cryotherapie

"Min 110 graden Celsius is zo koud, dat je het nauwelijks voelt."

– Corien van Rijn

Introductieprijs € 39,-

Cryotherapie

"Min 110 graden Celsius is zo koud, dat je het nauwelijks voelt."

- Corien van Rijn

Introductieprijs € 35,-

Schud je lichaam wakker

Een letterlijke opkikker in de Cryo Cabine

Herstel je lichaam in 3 minuten met de Cryotherapie van min110. In een temperatuur van -110 graden Celsius tot -160 graden Celsius wordt het lichaam direct aangezet tot actie. Er worden extra enzymen en hormonen aangemaakt. Het bloed wordt verrijkt met o.a. extra voedingsstoffen, natuurlijke pijnstilling, zuurstof en enzymen. Na de behandeling, van maximaal drie minuten, stroomt dit “verrijkte” bloed naar alle plekken van het lichaam, waardoor effecten zoals pijnvermindering door het hele lichaam merkbaar zijn. De werking van dit proces gaat 6 tot 8 uur na de behandeling door; hierdoor verbrandt je door de dag heen nog eens 500 tot 1000 calorieen.

In de Cryocabine ga je in je ondergoed / badkleding of sportondergoed. Let op dat er geen metaal inzit. Overige zaken zoals sloffen, sokken, handschoenen etc. krijg je bij ons.

Wanneer is Whole Body therapie nodig?

Iconen min110 soft mint achtergrond-05

-110, wat doet dat?

De prikkel van –110 graden Celsius zet het lichaam op scherp. De intelligentie van het lichaam beschouwt deze prikkel als levensbedreigend. De koudereceptoren in de huid signaleren dit naar de hersenen. Als gevolg hiervan trekt het bloed zich terug naar de romp om de vitale organen zo lang mogelijk warm te houden. De temperatuur van het bloed stijgt ook waardoor virussen en bacteriën worden bestreden. Het lichaam maakt natuurlijke pijnstillers aan en allerlei andere stoffen om het lichaam te versterken. Bij de behandeling verblijf je – na de periode van opwarming – maximaal 3 minuten in de cabine waar het -110 graden Celcius is. De droge kou geeft het lichaam een intense prikkel.

Iconen min110 soft mint achtergrond-12

Van -110 naar +20. En dan?

Je ervaart een sensatie. Je bloed stroomt met hoge snelheid terug naar je armen en benen; bloedvaten die verstoppen kunnen door verhoogde druk weer open gaan. Een reinigingsproces wordt geactiveerd; afvalstoffen worden door je verrijkte bloed beter en sneller afgevoerd. Ondertussen wordt de elasticiteit van de huid bevorderd door de toename van collageen. Maar er gebeurt nog meer! Je stofwisseling krijgt een boost en stagnerende energiebanen openen zich door de elektrische stroom. Dit wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen de huid en de binnenkant van het lichaam. Cryotherapie is goed voor al je organen.

Gratis intakegesprek

Tijdens een intakegesprek vertellen we jou graag alles over de verschillende behandelingen, de resultaten en alles wat je wilt en moet weten. We bespreken wat jouw doelen zijn en maken een plan op maat.

Veelgestelde vragen

Cryotherapie van het hele lichaam is in 1978 in Japan ontstaan ​​door Dr. Toshiro Yamauchi voor de behandeling van reumatische aandoeningen. Het werd bestudeerd en gevestigd in Japan en verspreidde zich vervolgens over Europa toen de meervoudige voordelen duidelijk werden.

De koude cabine waarin de sessie wordt gehouden, kan een koude temperatuur van -110 graden Celsius bereiken. De koude temperatuur is draaglijk en de hoeveelheid blootstelling is beperkt tot maximaal 3 minuten, waardoor je lichaam geen onderkoeling kan ondervinden. De koude temperatuur heeft alleen invloed op de temperatuur van je huid.

Je draagt badkleding of ondergoed. Van ons ontvang je speciale sloffen, handschoenen, een muts en een beschermer voor je neus. Er mogen geen sieraden of piercings gedragen worden. 

Je kunt twee keer per dag cryotherapie van het hele lichaam doen zodra je lichaamstemperatuur weer normaal is. Je kunt tot twee weken lang cryotherapie doen en daarna een tolerantie-onderbreking toestaan.

Klanten jonger dan 14 jaar mogen niet deelnemen en klanten tussen 14 en 18 jaar moeten worden begeleid door een ouder of wettelijke voogd. Als je lijdt aan een van de onderstaande contra-indicaties, wordt je geadviseerd niet deel te nemen aan Cryotherapie van het hele lichaam:

 • zwangerschap
 • een matig of ernstig verhoogde bloeddruk (bloeddruk hoger dan 180/95 mmHg)
 • hart- en vaatziekten
 • een pacemaker
 • etalagebenen (ook wel perifeer vaatlijden of claudicatio intermittens genoemd)
 • epileptische aanvallen
 • fenomeen van Raynaud
 • koorts
 • kanker
 • longaandoeningen waarbij ziekteverschijnselen aanwezig zijn
 • bloedingsstoornissen
 • ernstige bloedarmoede
 • claustrofobie (angst voor kleine of afgesloten ruimte)
 • koude allergie
 • leeftijd jonger dan 18 jaar (dan is toestemming van de ouders nodig voor behandeling)
 • acute nieraandoeningen en acute aandoeningen van de urinewegen
 • onder invloed van alcohol of drugs

Sommige bijwerkingen van Whole Body cryotherapie omvatten veranderingen in bloeddruk, allergieën voor de kou die zeldzaam is, roodheid en brandwonden op de huid als de klant de limiettijd overschrijdt of nat is.

Reviews

Annelore
Lees verder
“min110 zo lekker, die koude verse icetea. Wat is het recept?“
Janneke
Lees verder
“Goed en plezierig geholpen bij min110. Professioneel advies in een zeer fijne en relaxed omgeving. Kijk uit naar de volgende behandeling.“