Afhankelijk van je doelstelling, leeftijd of leefstijl kan je voor een koude therapie kiezen, zoals afvallen met een cryolipolyse behandeling. Tijdens de behandeling vet plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd. Gemiddeld geeft de cryolipolyse behandeling met de Bodywizard een vetreductie van 20 procent op behandelde gebieden. In combinatie met onze infrarood behandeling zorgt het voor een nog beter resultaat en zien wij een afname van 30 procent of meer.

Je hebt ook de keuze uit een contrast cryolipolyse behandeling, waarbij we grote pads op je lichaam aanbrengen en gericht sculpten. De pads zorgen ervoor dat je het zogenoemde hardnekkige (witte) vet omzet in bruinvet. Vervolgens zal het lichaam de vetcellen afvoeren op natuurlijke wijze via de ademhaling, ontlasting of transpiratie.

afvallen met cryolipolyse

Voordelen en afvallen met cryolipolyse

Ook afvallen met een cryolipolyse behandeling? Je kan kiezen uit de contrast cryolipolyse of cryolipolyse. Het is tevens mogelijk om de twee behandelingen te combineren. Bij beide is het bijkomende voordeel dat de onderkoeling ook zorgt voor huid verstrakking, aanmaak van collageen- en elastine. Overige voordelen zijn:

Cryolipolyse Afvalsessie

Wetenschappelijk aangetoond

Uitgebreid klinisch onderzoek heeft onweerlegbaar aangetoond dat cryolipolyse een effectieve manier is om vet te verminderen; zonder het risico en de hersteltijd van een operatie of chirurgische ingreep. Het cryolipolyse proces is in 2008 ontdekt door de dermatologen dr. Dieter Manstein en dr. R. Rox Anderson. Zij zijn verbonden aan het Weltman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital in Boston (VS). Dit ziekenhuis is gelieerd aan Harvard Medical School.

De eerste onderzoeken zijn gepubliceerd in het vaktijdschrift Lasers in Surgery and Medicine. Er werd aangetoond dat onderhuidse vetcellen van nature gevoeliger zijn voor de effecten van kou en bevriezing dan ander omliggend weefsel. Latere onderzoeken o.a. uitgevoerd door Harvard bevestigen dat wanneer vetcellen gedurende een langere periode worden blootgesteld aan nauwkeurige gedoseerde kou, deze cellen geleidelijk afnemen en verdwijnen. Dit proces wordt door het lichaam zélf in werking gezet.

[box type=”shadow”] Bron Harvard Medical School:
https://www.health.harvard.edu/blog/the-skinny-on-freezing-fat-2020031218990[/box]