Buikvet verliezen als vrouw in de overgang?

“Ik ben radeloos! Ben 5 kilo, 10 kilo of meer aangekomen.” Dit is een veelvoorkomend probleem. In de praktijk horen wij regelmatig dat vrouwen hun lichaam in korte tijd zien opblazen en veranderen. Deze lichamelijke verandering vindt plaats bij vrouwen tussen hun 40ste en 50ste levensjaar, waarbij er veel met de hormoonhuishouding gebeurd. Bij de zogenaamd ‘pre overgang’ neemt visceraal vet toe op verschillende lichaamsdelen, zoals de buik, rug en/of benen. Dit doordat de oestrogeenproductie bij vrouwen in de overgang terugvalt en de productie van oestrogeen veelal plaatsvind in de vetcellen plaatsvindt. Als reactie slaat het lichaam vetmassa op. Natuurlijk wil je als vrouw in de overgang graag buikvet verliezen, zodat je een mooi en vitaal lichaam behoudt

Bij CryoSalon Min110 zorgen we middels diverse behandelingen dat jij jouw doelen bereikt op een veilige en gezonde manier. Ook buikvet verliezen? Maak een afspraak, zodat we samen de geschikte behandelingen en doelstellingen kunnen bespreken.

buikvet verliezen vrouw overgang

Tips om buikvet te verliezen als vrouw in de overgang

Merk jij ook dat je lichaam aan het veranderen is? Onderneem dan actie, want er zijn heel veel dingen die je kunt doen. Neem je pas actie wanneer je buik begint op te vallen, ben je eigenlijk al te laat! Combineer bijvoorbeeld voeding, met bewegen en een behandeling die de stofwisseling en vetverbranding stimuleert. Zo behoud je als vrouw ook tijdens de overgang een mooi en gezond lichaam.

Tip 1. – Voeding

Creëer geen schaarste en ga niet opeens vasten of niets meer eten. Dit heeft namelijk een averechtse werking. Je lichaam gaat alles vasthouden, opslaan en omzetten in vet voor slechtere tijden.

Eet daarom regelmatig gezond en let op voldoende variatie, zoals veel groente, gezonde vetten en zo min mogelijk koolhydraten. Er zijn tal van websites, boeken met menu’s en recepten. Belangrijk is dat je iets vindt wat bij jouw levensstijl en lichaam past. Wij kunnen je adviseren op het gebied van voeding en een gezonde levensstijl.

Tip 2. – Bewegen

De verandering van je hormoonhuishouding en de onbalans hierin heeft op iedere lichaam een andere uitwerking. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van spieren, de gewrichten of darmen. Het is daarom belangrijk dat je een sport- of beweegschema afstemt op jouw klachten en behoeften. Hiervoor hebben wij een scala aan mogelijkheden.

Tip 3. – Stimulering van je stofwisseling en vetverbranding

Voor vrouwen in de overgang die buikvet willen verliezen bieden wij diverse behandelingen, zoals Infraroodtherapie, Cryotherapie, Cryolipolyse of Compressietherapie. Ook een combinatie van verschillende behandelingen behoort tot de mogelijkheden. Graag bieden wij de behandelingen op maat aan. Afhankelijk van je doelstelling en leeftijd adviseren we een kuur die bij jouw past, waarbij we letten op zowel de levensstijl, leeftijd en het budget.

Vraag het ons!
    Pin It on Pinterest

    Share This