Een veelvoorkomend probleem is Cellulite (ook wel Sinaasappelhuid). De term wordt veelal verward met Cellulites, maar er is een duidelijk verschil. Cellulite is bobbelig van structuur en ontstaat door ophoping van vet, vocht en afvalstoffen in het onderhuidse weefsel. De verkleving van vocht en afvalstoffen veroorzaakt de verandering van huidstructuur.

In tegenstelling tot cellulite wordt cellulitis veroorzaakt door een bacteriële infectie. De huid is vaak rood en voelt warm aan. Om cellulite of cellulitis te behandelen op benen, billen of armen is het vinden van de oorzaak essentieel. Als specialist onderzoeken en bespreken we de oorzaak, waarna we de beschikbare behandelingen doorspreken.

Cellulite behandeling benen

Cellulite behandeling benen, billen en armen

Doordat cellulite voornamelijk voor op lichaamsplekken met een hoger vetpercentage. Hierdoor krijg je veelal cellulite op de benen, billen en armen. Bij Min110 gebruiken we een krachtige combinatie van Cupping en Cryolipolyse, waarmee we probleemzones doelgericht aanpakken. De behandelingen zorgen voor een optimale doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en aanmaak van collageen.

Onze anti-cellulite behandeling voor benen, billen en armen is zeer effectief en zorgt in combinatie met doorzettingsvermogen, voeding en oefening voor een verbluffend resultaat.

Collageen stimuleren met cryotherapie bij min110, Cryosalon Noordwijk


Lees ook: Anti-Cellulite behandeling door Min110


Oorzaken van cellulite op de benen

Maar liefst 85% van de vrouwen heeft er last van, maar de oorzaak is niet bij iedereen hetzelfde. Om cellulite op de benen te behandelen is het vinden van de oorzaak essentieel. Zo voorkom je dat de sinaasappelhuid na behandeling terugkeert. Het ontstaan kan verschillende aanleidingen hebben, zoals:

Enkele tips

Naast onze behandeling voor cellulite op de benen, billen en armen zijn er natuurlijk adviezen die je direct al kan opvolgen. Zo draagt voldoende beweging, water en gezonde voeding absoluut bij aan de vermindering van putten en bultjes. Vermijd daarom alcohol, vet en zout en drink ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag. Ter behoeve van de bloedcirculatie raden wij cardio, zoals wandelen, fietsen of zwemmen aan.