De laatste tijd verschijnen steeds meer van dit soort berichten in de media. Ja, en het klopt, er zit een kern van waarheid in. Maar je moet niet alles geloven wat er geschreven wordt. Er wordt ook veel vanuit marketingperspectief in de wereld gebracht als waarheid. Belangrijk is om de wetenschappelijke onderbouwing altijd als leidraad te houden, want kan het bevriezen van vet uiteindelijk echt dikker maken?

Vet bevriezen en toch dikker worden?

Wij werken nu zelf ruim 5 jaar met deze therapie, cryolipolyse. In verschillende vormen en hebben ondertussen meer dan 1000 behandelingen gedaan en weten precies wanneer je wel en niet een behandeling bij iemand moet uitvoeren. Want inderdaad als je zomaar een behandeling uitvoert kan het zeker een averechtse werking hebben. Het lichaam kan nog verder uit balans raken en juist het omgekeerde gaan doen, lekker alles vasthouden. Met als resultaat een extra vetrol.

Expertise en uitgebreide intake

Heel belangrijk is om vooraf een uitgebreide intake te doen;  om te kijken naar leeftijd, leefstijl, gewicht, vetpercentage zowel het goede als het slechte, en de verhouding daarin. De mate van stofwisseling en de hoogte van het cortisol (stresshormoon). Als een van de verhoudingen uit balans is, geen cryolipolyse behandeling toepassen dat is echt geen goed idee. Beter is om in te zetten op een behandeling die zorgt dat er weer balans komt  in het lichaam. We hebben daar verschillende kuren en behandelingen voor en adviseren wat het beste bij iemand zou passen. Tevens begeleiden we in leefstijl en voeding gedurende dat traject.

3D bodyscan

Zodra het lichaam weer in balans is en wij via de 3D Bodyscan kunnen zien dat er daadwerkelijk verbranding plaatsvindt dan voeren we als “kers op de taart” de cryolipolyse behandeling toe. Het voordeel daarvan is dat dan inderdaad succes verzekerd is!

Wil jij ook weten of het voor jou van toepassing is? Boek dan de GRATIS intake. Altijd welkom voor een eerste advies en kostenraming. Dan weet je waar je aan toe bent.