Je hebt misschien weleens gehoord van Cryolipolyse, maar wat is het precies? Cryolipolyse is een behandeling die het lichaam vormt en afslankt. Hiermee behandel je de vetlagen in probleemzones doelgericht, verminder je cellulitis en stimuleer je vetreductie. Hierbij blijft het omliggende weefsel onaangetast en is er geen litteken, operatie of narcose nodig. Ook doelgericht vet verminderen? Min110 biedt cryolipolyse voor Leiden en omgeving.

Ongewenste vetcellen worden na de behandeling op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Door de lage temperatuur worden de vetcellen ‘aangevallen’ en wordt een soort ontsteking veroorzaakt. Als reactie breekt het lichaam de vetcellen af, waarna deze als afvalstoffen worden afgevoerd. Het is daarom niet verstandig om tijdens de duur van de behandeling ontstekingsremmers of grote hoeveelheden gember of kaneel te eten.

cryolipolyse Leiden

Soorten Cryolipolyse behandelingen

Hoewel Cryolipolyse behandelingen vaak als één geheel worden gezien, is er een wezenlijk verschil tussen de drie methoden; Coolsculpting Cryolipolyse, Contrast Cryolipolyse en Cryolipide. Zo verschilt de toepasbaarheid voor problematiek, techniek en verschillen resultaten per methode.

1.) Coolsculpting Cryolipolyse

Tijdens deze behandeling wordt een ‘gelpad’ op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een applicator vacuüm wordt gezogen. Je kan hierbij een trekkend gevoel ervaren.

Vervolgens warmen we het doelgebied enkele minuten voor om vetcellen los te maken., waarna we het gebied gericht koelen. Dit voelt in het begin erg koud aan, maar binnen de eerste 10 minuten van de behandeling verdwijnt het gevoel.

Waar gaat het vet naartoe?

Zodra de behandelde vetcellen zijn bevroren wordt een soort ontsteking opgewekt, waardoor vetcellen ‘doodgaan’. Het lichaam voert deze dode vetcellen vervolgens op natuurlijke wijze af en zorgt dat deze niet terugkeren.

Wanneer is het zichtbaar?

De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn.

Welke delen van het lichaam kunnen behandeld worden?

De Coolsculpting Cryolipolyse zetten wij voornamelijk in voor:

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Gemiddeld heb je na 2 tot 4 behandelingen het gewenste resultaat. Dit is sterk afhankelijk van de levensstijl, waarbij het opgang houden van de stofwisseling een belangrijke rol speelt. Hier adviseren wij graag over.

Voor wie geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor nagenoeg iedereen. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet wegkrijgen.

2.) Contrast Cryolipolyse

Contrast Cryolipolyse is een prettige behandeling om vetweefsel op een veilige, gerichte en natuurlijke wijze te verwijderen. Hierbij heb je geen injecties, operaties of langdurige herstelperiodes nodig. Bij de Contrast Cryolioplyse plaatsen we grote wraps om de zone waar je vet wilt verliezen. De grote wraps trekken niet vacuüm, maar de vloeistof die door de wraps stroomt zorgen voor wisselbaden. De wisselbaden bereiken hierbij een temperatuur van 6 tot 40 graden Celsius.

Bij cellulite en oedeem werkt de Contrast Cryolipolyse behandeling pijn verlagend. En je krijgt een super strakke huid krijgt van deze methode. Mooi meegenomen toch?

De Contrast Cryolipolyse is minder intensief dan de Coolsculpting methode. Er wordt namelijk geen ontsteking veroorzaakt in de vetcel en deze wordt dus ook niet vernietigd. Bij de Contrast Cryolipolyse stimuleren we de stofwisseling met zogenoemde ‘Wisselbaden’. Hierdoor wordt hardnekkig wit vet omgezet in bruin vet, wat je lichaam vervolgens op natuurlijke wijze afvoert. Wij noemen het de prettige detox methode.

Wanneer is het zichtbaar?

Van deze behandeling heb je minimaal 4 tot 6 behandelingen nodig. Tussen elke sessie moet minimaal 10 tot 14 dagen tijd te zitten.

Voor wie geschikt?

Voor nagenoeg iedereen. Wij zetten het vaak in,  in combinatie met de Coolsculpting Cryolipolyse. Met name bij mensen met hele harde buiken. Deze behandeling zorgt ervoor dat je buik weer zacht wordt. Ook is deze behandeling zeer effectief bij Oedeem, Cellulite, mannenborsten en armen.

Welke zones?

3.) Coolipo of Cryolipide

Hier worden speciale pads aangebracht op de desbetreffende zones. Deze pads bevatten een element wat koud wordt en 2 elementen met pads die opgewekt worden door radio frequentie. Deze laatste verstevigd de huid, dat is nodig omdat de omvang afneemt.

Welke delen van het lichaam?

Buik, lovehandles, billen, dijen, benen, binnenkant knieën, bovenarmen, onderkin, mannenborsten, bh bandjes.

Wanneer zie je resultaat?

Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig van 60 minuten om de 6 tot 8 weken. De eerste resultaten zijn zichtbaar na 4 tot 8 weken.

Voor wie geschikt?

Het is ontwikkeld om de contouren van het lichaam te verbeteren. Let op, echt niet geschikt om veel gewicht te verliezen.

Cryolipolyse Leiden? CryoSalon Min110 in Noordwijk!

Bij ons in de studio gebruiken we de behandelingen ook in combinatie in een kuur. Afhankelijk van de doelstelling van de klant en de mogelijkheden van het lichaam. Opzoek naar een praktijk voor cryotherapie of cryolipolyse? Voor Leiden en omgeving bieden wij vanuit onze centraal gelegen vestiging in Noordwijk diverse behandelingen aan voor het versterken van de fysieke en mentale fitness.