Het woord cryotherapie stamt af van de Griekse woorden “cryo” wat staat voor koude en “therapeia” voor genezen. Cryotherapie is een behandeling, waarbij wij extreem lage temperaturen van minder dan -130°C gebruiken, om een natuurlijke reactie van het lichaam te triggeren. Het is wetenschappelijk bewezen dat cryotherapie positieve invloed heeft op je stofwisseling en verbranding. Vanuit de filosofie van cryotherapie zijn diverse andere behandelingen ontwikkeld, zoals een revolutionaire cryolipolyse behandelingen, waarmee we gericht vet bevriezen op specifieke zones van het lichaam.

Het bevriezen van vet met cryolipolyse behandelingen kent gunstige effecten op het menselijk lichaam, zorgt voor vetreductie en lichaamscontouring. De methode is niet-chirurgisch en zorgt voor activatie van het natuurlijk vermogen om vet af te breken. Tijdens de behandeling wordt gedurende 60 minuten plaatselijk vet bevroren, waarop het lichaam reageert met afbraak en verwerking van vetcellen.

vet bevriezen met cryo

Plaatselijk vet bevriezen

Bij de cryolipolyse behandeling zal een specialist plaatselijk vet bevriezen gedurende minimaal 45 minuten. De gehele afspraak duurt ongeveer 90 minuten, waarbij je ongeveer 1 tot 3 behandelingen per zone nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken.

De volgende zones kan je behandelen met vet bevriezing:

De afbraak en afvoer van vetcellen duurt ongeveer 6 tot 8 weken. In sommige gevallen kan het wel tot 12 weken duren. De bewezen methode is veilig voor het lichaam, doordat het omliggende weefsel geen reactie heeft op de koude temperatuur en hierdoor geen bijwerkingen ontstaan.
Vet bevriezen Cryolipolyse behandelingen

Hoe werkt vet bevriezen met cryo?

Door de huid plaatselijk te koelen verhoog je de bloedcirculatie. Om het effect extra te stimuleren wordt het weefsel gemasseerd en kan het lichaam vetophopingen makkelijker afbreken. Na de behandeling zal de huid worden gereinigd met een cleaner.

Om het proces te stimuleren volgt een nabehandeling met een Slimming Serum vol essentiële bestanddelen voor de stofwisseling, vetafbraak en collageen. Daarbij remt het Slimming Serum de vorming van cellen die zorgen voor vetopslag; adipocyten.

Hoe voelt het bevriezen van vet?

Allereerst wordt een gel-doekje op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de gewenste zone met een applicator vacuüm wordt gezogen. De eerste 10 minuten zal je hierdoor een trekkend gevoel ervaren. Vervolgens wordt het gebied doelgericht gekoeld en kan je heerlijk ontspannen. Veel gasten kiezen voor een boek, internet, een powernap of eindelijk eens helemaal niets.

Waar gaat het vet naartoe?

Na behandeling zijn vetcellen bevroren of gekristalliseerd. Het lichaam voert de dode cellen op natuurlijke wijze af, waarna deze niet meer terugkomen. Althans niet op de behandelde plaats, want ze kunnen wel terugkomen op andere plaatsen.

Wanneer zijn resultaten zichtbaar?

Om het doel te bereiken is 1 tot 3 behandelingen per zone noodzakelijk. Voor de meest indrukwekkende resultaten kan dit zelfs 2 tot 4 maanden duren.

Hoeveel cryolipolyse behandelingen zijn nodig?

Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 3 tot 4 behandelingen tevreden en tussen de behandelingen door volgt een rustperiode van 8 tot 12 weken. Ben je dan klaar? Ja, maar houd het bij en neem ieder jaar nog een keer 1 behandeling. Zodat je lekker in shape of curve blijft.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Een cryolipolyse behandeling is geschikt voor (nagenoeg) iedereen, welk huidtype je ook hebt. Mannen, vrouwen, zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen.