Deze behandeling met de gecertificeerde TC Cryo apparatuur activeert met de Contrast Cryolipolyse behandeling lichaamseigen hormonen, die het bruine vet aanzetten tot verbranding. Bovendien zetten ze ook het hardnekkige witte vet om in bruin vet, dat bij een volgende behandeling verbrand kan worden, en remmen ze de aanmaak van nieuwe witte vetcellen af. Met het bevriezen van vet bij de Contrast Cryolipolyse verlies je niet alleen meerdere centimeters op de behandelde zones, maar de huid wordt ook zichtbaar steviger, strakker en ziet er gezonder uit!

Wit vet versus bruin vet

De dikte van de onderhuidse vetlaag kan door gezonde voeding en lichaamsbeweging worden verminderd. Het vet dat we daarvoor kunnen verbranden is bruin vet. We slaan echter ook overtollige energie op in de vorm van wit vet, dat pas verbrand kan worden als het eerst wordt omgezet naar bruin vet. De  contrast cryolipolyse behandeling stimuleert dit; wit vet wordt omgezet in bruin vet, bruin vet wordt verbrand en bovendien wordt de aanmaak van nieuw wit vet geremd!

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling koelen we de huid en het weefsel naar 6° Celsius. De spieren willen echter het lichaam op temperatuur houden (37° C) en gaan daarom warmte produceren. Deze warmte ontstaat doordat spieren een lichaamseigen hormoon afscheiden, dat het bruine vet aanzet tot verbranding. Zo neemt het volume van het bruine vet af! Bovendien wordt de aanmaak van nieuwe witte vetcellen afgeremd. Hierdoor werkt de behandeling ook op langere termijn. Een ander effect van het koelen is dat ook de lever een lichaamseigen hormoon produceert. Dit hormoon helpt om wit vet om te zetten in bruin vet, dat ook weer kan worden verbrand. Zo kunnen we tijdens een kuur de witte vetlaag aanpakken én vermindert de lichaamsomvang van het behandeld probleemgebied.

Aangezien het lichaam na 15 minuten koude in “isolatiestand” gaat doordat de bloedvaten vernauwen, wordt tussentijds steeds 5 minuten opgewarmd naar 41° Celsius. Deze warmte heft de isolatiestand op door de bloedvaten weer te verwijden.Zo heeft elke opvolgende koude cyclus weer optimaal resultaat.

Resultaat en Veiligheid

Wetenschappelijk is aangetoond, dat vet bevriezen met Contrast Cryolipolyse tot 75% beter werkt dan een gewone cryolipolyse behandeling. Daarom kunnen we dus de veilige ondergrens van 6° Celsius aanhouden omdat een lagere temperatuur overbodig is! En omdat we bij deze methode niet vriezen of zuignappen gebruiken is er geen kans op huid- of weefselschade. Een herstelperiode is daarom niet nodig.  De TC CRYO apparatuur is volledig geautomatiseerd en bewaakt continu de veiligheid.